Advies & Zorg
Boskamp-horizontaal-tag-kleur
de-boskamp-rouwcentum-crematorium-moeder-zoon-troosten

De dag van het afscheid

Voor de dag van het afscheid zijn er vele mogelijkheden voor de ontvangst van de naaste familie en hun gasten. Zowel voor, tijdens als na de plechtigheid. Hoe u dit invult, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. In dit stappenplan nemen we u mee van ontvangst naar de plechtigheid en het uiteindelijke afscheid. Zodat u de keuzes kunt maken die bij uw wensen passen.

Een eigen plek

Niets zo persoonlijk als het kiezen van een eigen plek. Het columbarium en het urnenbos liggen midden in de natuur. Dit geeft nabestaanden een bijzondere plek om naar terug te keren. In het urnenbos kunt u zelf een plek kiezen.

Ontvangst

Op de dag van het afscheid komt de naaste familie samen in de familiekamer van de Meanderzaal of van de Berkenzaal, waar onze medewerkers hen ontvangen. Ondertussen worden de andere gasten verwelkomd in de ontvangstruimte. Op deze manier heeft de familie de gelegenheid om nog even in intieme kring samen te zijn.

Ruimte voor elke wens

De Boskamp heeft meerdere ruimtes waar afhankelijk van uw wensen de uitvaartplechtigheid kan plaatsvinden. De plechtigheid kan worden ingevuld zoals gewenst, met rituelen, beeld, muziek en sprekers.

Invulling plechtigheid

In overleg met uw uitvaartverzorger is er tijdens de plechtigheid ruimte voor een of meerdere sprekers. Elke toespraak kan worden begeleid met muziek, foto’s en video’s. Voor, tijdens of na het afscheid is het mogelijk persoonlijke muziek te laten horen of live een instrument te bespelen.

Uitvaart online bijwonen​

Heeft u een persoonlijke code ontvangen en wilt u live meekijken op een pc, laptop, tablet of smartphone? Voer de code dan kort (maar niet eerder dan 15 minuten) voor aanvang van de plechtigheid hieronder in. De uitzending start op het moment dat de plechtigheid begint.

Is de plechtigheid al geweest, dan kunt u met dezelfde code de opname tot 30 dagen na de plechtigheid terugkijken.

Na de plechtigheid

Na de plechtigheid wordt de overledene, indien gewenst door naasten, direct naar de crematieruimte gebracht. Het is wettelijk verplicht dat de as van de overledene 30 dagen in het crematorium wordt bewaard. Hierna kunnen de nabestaanden een laatste bestemming voor de as kiezen.

Samenkomen en condoleance

Na de plechtigheid is er gelegenheid om de familie te condoleren. Voor een condoleance hebben wij verschillende sfeervolle ruimtes beschikbaar. Hier serveren onze medewerkers vele (lokale) versnaperingen. We denken graag met u mee over een passend samenzijn na het afscheid.

Bekijk ook:

Na het afscheid

In de dagen en jaren na een afscheid biedt De Boskamp u meerdere mogelijkheden om de plek van uw dierbare in te richten en te onderhouden

Voor het afscheid

Een bezoek aan Westerveld leidt vaak al tot diepgaande gesprekken en veel inspiratie.